Gyenge kávét készít a kávéfőző

A képen egy csésze crema nélküli, vizes, rossz minőségű kávé fotója látható.

GYENGE KÁVÉT KÉSZÍT A KÁVÉFŐZŐ

Amikor egy Saeco kávéfőző nincs megfelelően beállítva, szivárgás miatt elengedi a víznyomást, vagy vízkövesedés miatt nem melegíti fel a vizet megfelelően, javításra lehet szükség, hogy újra megfelelő minőségű kávét készítsen.

A fenti képen látható kávén nem alakult ki crema, csak némi buborékos hab. Ennek oka lehet pl. a rosszul beállított őrlőmű, amely nagyon durva kávéőrleményt készít. Az ilyen kávéital szinte vízízű, vagy ha mégis érzünk valamit, akkor az leginkább a citrom savanyú ízvilága.

Ugyanilyen lehet az elkészült kávé minősége, ha szivárog valahol a vízrendszer, és nincs meg a megfelelő víznyomás. Hasonló problémát okoz az is, ha nem elég meleg az előkészített víz. Az ideális espresso kávéhoz 87-92°C-os vízre van szükség. Amikor a kávéfőző vízmelegítő kazánjában sok vízkő rakódott már le, nem képes már a megfelelő hőmérséklet előállítására. Vagy langyos, vagy túl forró víz kerül az őrleményhez, így nem tud kialakulni a megfelelően krémes kávé.